Kekal bertenaga di bulan puasaPersediaan Berpuasa dengan Shaklee Sebagai seorang ibu yang menyusukan anak, saya amat risau jika pengeluaran susu merundum dan badan jadi tak bermaya. Bukan saya sahaja, mesti ibu-ibu menyusu dan mengandung di luar sana pun mempunyai masalah yang sama. Begitu juga dengan mereka yang selalu bekerja di site / outdoor. Cuaca Malaysia kan panas. ;-)

Kenapa bila berpuasa, prestasi kerja menurun, pengeluaran susu merundum dan selalu moody? Sebenarnya, bila berpuasa perut kita lapar, badan jadi dehidrasi dan mudah letih. Bila lapar dan dahaga, mulalah stress. Bila stress memanglah susu yang diperah sikit. Bagi yang bekerja, akan jadi lebih malas dan tidak produktif.

Bagi yang berpuasa, menu wajib semasa sahur dan berbuka ialah...Kurma...Makan kurma adalah sunnah Rasulullah dan kurma boleh membekalkan tenaga.

Selain kurma, saya sarankan anda mencuba produk dari set MIGHTY 3 GEM, iaitu ESP (Energizing Soy Protein, Meal Shakes dan Performance drink.
Jangan lemah semangat bila kena makan 3 suplemen sekaligus :-) Suplemen ini boleh diadjust mengikut kesesuaian individu samada dari segi bajet, taraf kesihatan dan penerimaan tekak. Hehe

ESP

ESP ialah minuman berprotein dari soya yang mengandungi 9 asid aminoyang diperlukan badan. Insyaallah ESP ini boleh membantu memberikan rasa kenyang berpanjangan dan memberikan anda tenaga sepanjang hari. Jangan tak tahu, protein sangat diperlukan oleh tubuh badan dalam membaik pulih struktur kulit, rambut, kuku dan ia juga boleh mengurangkan kolesterol.

PERFORMANCE DRINK

PD juga produk yang sangat membantu bagi mereka yang berpuasa. Rasanya sedap dan menyegarkan, malah mencegah badan darikekeringan air atau dehidrasi. PD juga membantu kekal bertenagasepanjang hari. Antara ciri-ciri PD ialah:
  • Minuman elektrolit yang mengawal keseimbangan bendalir badan agar tidak dehidrasi
  • Mengandungi formula unik Shaklee iaitu Opticarb yangmembekalkan tenaga serta-merta berterusan tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah.

MEAL SHAKES

Meal Shakes pula ialah multivitamin atau pemakanan lengkap. Ia adalaheasy-on-the-go meal kerana sangat mudah disediakan dan kandungannya lengkap. Ia membekalkan 19 vitamin dan mineral yang diperlukan tubuh. Rasanya sedap, boleh diminum begitu saja atau dicampur dalam minuman lain.

Meal Shakes amat sesuai diberi kepada kanak-kanak yang mula belajar berpuasa kerana kandungan protein dan seratnya memberi rasa kenyang berpanjangan disamping dapat membina ketahanan badan kanak-kanak.


Kesimpulannya, set Mighty 3 GEM ini amat sesuai diambil bila-bila masa, seisi keluarga, terutamanya pada bulan puasa. Kalau terlambat bangun, tak sempat menyediakan hidangan sahur, anda hanya bancuh ESP, Meal Shakes dan PD dan minum. Insyaallah ia akan membantu anda berasa bertenaga walaupun tidak bersahur dengan nasi dan lauk-pauk.

Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi dan mengetahui yang manakah produk sesuai dengan anda.
Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang produk Shaklee, samada kegunaan, cara penggunaan dan juga harga, mahupun membuat pesanan, boleh hubungi saya di:

CREDIT: sihatcantik

0 Comments