Manfaat Utama Vitamin C


Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang


sustained release vita-c shaklee

Buah oren dikatakan mengandungi kandungan Vitamin C yang tinggi..

Vitamin C ini begitu popular dan sering sahaja dikaitkan dengan kecantikan. Ingat Vitamin C, ingat cantik. Betul tak?
Hakikatnya Vitamin C lebih dari itu kerana Vitamin C punyai manfaat yang banyak untuk kesihatan. Malah Vitamin C juga merupakan vitamin yang popular di kalangan kanak-kanak.

Jom kita tengok beberapa manfaat utama Vitamin C..


Merangsang pembentukan kolagen

- Kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan. Oleh itu, ianya mampu mengurangkan kedut dan menghalang otot jadi lembik.

Memperbaiki simptom pendarahan 

- Kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam di kulit, pemulihan kecederaan yang lambat, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Membantu meningkatkan sistem imun

- Vitamin C membantu mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit serta asma, juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptom flu dan selsema.

Memerangi kanser 

- Vitamin C anti oksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi tubuh dan merangsang pengeluaran T-Cells untuk melawan sel sel kanser.

Mencantikkan kulit 

- Ambil Vitamin C setiap hari untuk kulit yang lebih cerah, melambatkan penuaan, dan menyekat pembentukkan pigmen yang menyebabkan kejadian jeragat.

Memperbaiki insomnia 

- Vitamin C membantu memperbaiki imsomnia serta masalah stres yang berkaitan mental seperti keresahan.

Mengekalkan kolesterol sihat 

- Vitamin C mampu membantu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah serta menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah dan skurvi.
sustained release vita-c shaklee

 Buah grapefruit (limau gedang) juga dikatakan mengandungi kandungan Vitamin C yang tinggi..
Tapi tahukah anda? Kandungan Vitamin C yang ada pada buah akan BERKURANGAN kepada separuh apabila ia dipetik dan akan lebih berkurangan atau musnah apabila terdedah kepada kepanasan.
Maka Shaklee dengan teknologi terkini menghasilkan rangkaian Vitamin C yang sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak iaitu:
sustained release vita-c shaklee
 Sustained Release Vita-C Plus(500mg)
 
SR Vita-C ini sesuai untuk golongan dewasa. Menariknya, ia mempunyai teknologi pelepasan masa. Di mana ia mampu dilepaskan 100mg setiap 1 jam selama 5 jam tanpa henti! 


chewable vita-c plus 100mg
Chewable Vita-C Plus (100mg)

Boleh dikunyah dan dihisap seperti gula-gula. Malah ada pendapat yang mengatakan, vitamin C yang dikunyah mampu untuk diserap dengan lebih baik oleh badan kita. Vitamin ini sesuai untuk dewasa dan kanak-kanak.
Walaupun kedua-duanya mempunyai keistimewaan masing-masing, namun yang paling penting ialah ianya SEMULAJADI, HAAL, BERSIH, BUKAN SINTETIK dan paling penting ia mempunyai bioflavonoids.  Bioflavonoids adalah pigmen tumbuhan-tumbuhan yang dijumpai banyak di dalam buah-buahan sitrus. Ia membantu dalam penyerapan vitamin C sepenuhnya dan memelihara vitamin C itu sendiri daripada oksidasi. Dan di dalam Vitamin C Shaklee kedua-duanya mempunyai Citrus Bioflavonoids Complex daripada lemon, orange, grapefruit..

Berminat untuk mendapatkannya?  
Klik SAYA MAHU VIT C!! untuk membuat pesanan. Pembelian boleh dibuat dengan menggunakan kad kredit atau debit.
 


kredit: jemariasmara

0 Comments